2013. menyasszonyi ruha trendje

Bár még 2012-es év közepén járunk, a tervezők már 2013-as évre gondolnak.

A 2013-as menyasszonyi ruhák éppen olyan gyönyörűek, mint az azt megelőző években. A menyasszonyok mai is ugyan olyan szépek, mint száz évvel ezelőtt!

Ma már nem feltétlenül kell hófehér ruhába öltöznünk ahhoz, hogy a meghívott vendégeket és a leendő férjünket elvarázsoljuk. Természetesen bármilyen színű esküvői ruhában tündökölhetünk.

Egy kérdést azonban felvet a színes ruha viselése. Mégpedig az esküvői etikettben. Nem illik az esküvőre felvenni fehér ruhát, a meghívott vendégeknek, családtagoknak.   Nos, ebben az esetben, mi a teendő?

Gondolok itt arra, hogy a menyasszony fekete ruhát vesz fel. Az esküvőn általában a férfiak fekete öltönyt viselnek. Hogyan tud így kitűnni a tömegből a menyasszony? Pedig ez a cél. Szépnek lenni, ragyogni, sugározni kell minden menyasszonynak a saját esküvőjén. Egy esküvőn rengeteg szín megjelenik a vendégeken, a díszítésben, a dekorációban. Rengeteg csillogás, pompa.

De ne felejtsük el, hogy a legpompásabbnak, a legragyogóbbnak a menyasszonynak kell lennie! Ez tartsuk szem előtt, és a menyasszonyi ruhánk tervezésekor gondoljunk erre is. Hiszen ez a mi napunk, a mi legemlékezetesebb napunk, ez az egyetlen napunk, amikor igazán mi lehetünk a középpontban.

2013-ban a hagyományos, csillogó menyasszonyi ruha helyett, de inkább mellett a rövid menyasszonyi ruha lesz a divat.

A rövidebb hossz lehetőséget ad arra, hogy a menyasszony megmutathassa csinos lábait és eltérjen egy kicsit a bevett szokásoktól.

Neked semmiféleképp nem szabad követned ezt a divatot, ha nem érzed magad benne jól, ha Te hagyományos menyasszonyi ruhát szeretnél.

Bátran válassz magadnak olyan esküvői ruhát, ami neked tetszik, olyat ami neked jól áll, amiben szépnek érzed magad, olyat ami az ízlésednek megfelelő.

Matt, csipkével díszített és tüll lesz minden mennyiségben a 2013-as menyasszonyi ruha divat.

Újdonság 2013-ban, hogy első helyre kerülnek a színes menyasszonyi ruhák. Míg idén a fehér a pasztellszínek, jövőre a vörösek és a bordók lesznek hangsúlyosak, nőies szabásvonallal, gazdagon redőzött chiffon és tüll anyagokból.

A csipke továbbra is hódít az esküvői ruhák trendjében, de egy kicsit modernebb felfogásban tér vissza az új szezonban, legtöbbször zárt nyakkal és egyszerűbb szabásvonallal párosítva jelenik meg.

A grafikus vagy virágmintás anyagok frissebb hatást adnak a szettnek, mint eddig bármikor, de azért a menyasszonyok nagy örömére az igazi klasszikus, romantikus, hercegnős csipke ruhák is divatban maradnak.

A lényeg mindenképpen az, hogy olyan menyasszonyi ruhát válassz magadnak, amiben gyönyörűnek érzed magad, amire mindig szívesen emlékszel vissza.

Tudod,  hogy idén először ünnepeltük a Boldogság Napját?
Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi napjává március 20-át. Konszenzussal elfogadott határozatában a Közgyűlés hangsúlyozta, hogy a boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja.

BOLDOGSÁG NAPJA

“A boldogság egy olyan ideális állapot, amelyre bár vágyunk, mégsem tudjuk meghatározni, hiszen magában foglalja életünk minden oldalát és ezzel emberi teljességünket” – Delia Steinberg GuzmánA boldogság nemzetközi napjának ötlete a kis himalájai buddhista királyságtól, Bhutántól származik. Az ázsiai ország a világon elsőként vezette be a bruttó nemzeti boldogság fogalmát lakosai jólétének mérésére, mondván, hogy az többet elárul, mint a bruttó hazai össztermék, a GDP.
Érdekesség, hogy állítólag a nők boldogabbak, mint  a férfiak. Amerikai kutatók kimutatták, hogy boldogabbak azok a nők, akiknek 25 000 génjük között jelen van a monoamino-oxidáz géncsoport egyik változata. Az ilyen génnel bíró férfiak azonban nem érzik magukat boldogabbnak, ennek okát azonban a férfi hormonokban kell keresni.
Amúgy a boldogság kiváltható néhány élelmiszerrel, pl. csokoládéval, erős paprikával. Ezek elfogyasztásával agyunk endorfint, azaz boldogsághormont termel.
A boldogság mibenléte kimeríthetetlen téma a művészetekben, elsősorban az irodalomban. Sokan próbálták, próbálják megfogalmazni a lényegét.

De a te esküvőd napja is, boldogság napja lesz egész további életedben.

2 hozzászólás “2013. menyasszonyi ruha trendje” bejegyzéshez

  1. Milyen csodás ruhák, álomszépek! 🙂 Lassan itt az ideje nekem is, hogy kinézzem a nagy napra a ruhámat, de mindig mikor kinézek egyet, meglátok valahol egy sokkal jobbat 😀 Talán ötször fogok átöltözni?! 😀 Annyira izgatott vagyok pedig csak fél év múlva lesz az esküvőnk. Tervezgetem már most a dolgokat, keresgélek ezt-azt az interneten. Bogarászás közben találtam egy játékot is. Csak az eljegyzés történetét kell megosztani. Már ezerszer elmeséltem az ismerősöknek, és úgy döntöttük akkor már osszuk meg a nagyközönséggel, hátha még nyerünk is! 🙂
    http://www.facebook.com/eskuvo.by.KE/app_345438412209047

  2. Sziasztok!
    A 3.ruhát a rózsával, hol lehet megtalálni??? Ha valaki esetleg tudna segíteni, hogy hol lehet kölcsönözni, árat esetleg előre is megköszönném!!!
    Üdv!
    Szép napot!!! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .