Arab esküvők, weddings, smink Arab esküvők, weddings

Az arab nők menyasszonyi ruhája, és esküvői sminkje

Az arab nők esküvői sminkjét, erőteljes, éles kontúrok, élénk színek jellemzik.  

A nevető szemű  nők, Démokritosz szerint, hasonlíthatatlanul szebbek, mint azok, akik mélabúsak és könnyezve érzékenykednek. A szem ugyanis minden érzelmünket visszatükrözi. Boldogságot, fájdalmat, melegséget, hűvösséget, szeretetet, és gyűlöletet.

A pillantás lehet, lesújtó, vagy naiv, csábos, vagy szűzies, boldog és csalódott. Minden ember, minden nő szemének sugárzásával hat, és ezt ügyesen használt kozmetikumokkal fokozhatja.

Szemfestés-smink

A szépség egyik legfontosabb része, hogy kifejező és attraktív legyen. Ezt a szem méretének növelésével, és a szempillák hosszításával érhetjük el.

Arab esküvők olyanok, mint amikor vörös szőnyegen, a globális díjak,átadására vonulnának be. A nők és különösen, a menyasszony a családja,az ünneplők közül, a legjobban öltözöttek. Rendszerint élénk színű ruhákban jelennek meg, bármi is a divat, bármelyik évszak van. A hajukat a legújabb divat szerint csináltatják meg. Arcukat vastagon festik ki.Ez nem jelenti azt, hogy a többi vendég nem öltözik fel annyira, készülnek ők is, de kisebb mértékben, mint a család, a vőlegény és a menyasszony.
Persze a menyasszony az, aki mellett nem kaphat esélyt senki más az esküvőn. A menyasszony frizurája attól függ, hogy melyik arab országban, melyik városban él. Például Szaúd-Arábiában teljesen más stílusú a frizura, mint egy másik városban. Ha, valaki csak egy vendég az esküvőn, akkor nincs szükség arra, hogy túlságosan kiöltözzön. Némelyikük szépen ápolt ruhát visel, a férfiak öltönyt.
Míg mások nevetségesek, mert az alkalomhoz rosszul illeszkedő ruhát viselnek.A legtöbb házasság nem a hagyományos módon (azaz nem szerelmi történet)kötnek meg. Amikor a férfi meglátja a nőt és megtetszik neki első látásra, a fiú anyja és családja elkezd kérdezősködni, kutatni olyanok, mint a nyomozók, ha ők megegyeznek a vőlegény családjával, társadalmilag és gazdaságilag, egyéb dolgokban egyet értenek, akkor lehet a kapcsolatból házasság.Az anya elmegy a menyasszony házához, és megkéri a kezét ,a  férfi  nevében. A menyasszony családja is ugyanezt teszi az ellenkező irányba.  Ha egyetértenek, akkor a menyasszony anyja megy a vőlegény házához és megkéri a vőlegényt és családját, hogy egyezzenek bele a házasságba. Vannak családok, akik hagyják, hogy a menyasszony és a leendő vőlegény egyedül maradjon, hogy megismerjék egymást. Nagyon sok még a rokonok közötti házasság, különösen a kisebb városokban és falvakban.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .