Arcodhoz illő hajformák esküvőre
cu

Neked milyen alakú az arcod?

 

Az esküvői előkészületekben, nagyon fontos tényező az arcunkhoz illő frizura kiválasztása.

Ezeket a frizura próbákat az esküvő előtt jó pár hónappal el kell kezdeni. Érdemes többféle, az arc formánkhoz különböző hajformákat, stílust kipróbálni. Nem minden frizura áll jól az arcunk formája miatt, de ezek csak általánosságok, lehet, hogy neked igenis jól áll az a frizura, ami ellen a fodrászok kézzel-lábbal tiltakoznak.

Mert az a legfontosabb, hogy az életed egyik legszebb napján, az egyik legfontosabb napján, amire álmaidban már nagyon régen készültél,  nagyon szép legyél, és azzal a hajjal  amit választottál, nagyon jól érezd magad, az esküvő első pillanatától, az esküvő utolsó pillanatáig.Ezért érdemes az esküvőnk előtt minden lehetséges hajformát, hajszínt megtervezni.Beszélhetünk a hajról általában, a hajápolás különböző módjairól, és arról is: hogyan tehetjük a fejünkön lévő hajunkat a legtökéletesebbé hajvágással, hajfestékkel. Az azonban még lehet, hogy számodra is rejtély, hogy hogyan döntsd el, milyen hajviselet áll jól neked. Nem elég ugyanis a sztármagazinokat lapozgatva kiválasztanod eszményképed hajkölteményét, mert lehet, hogy ami rajta jól mutat, az egyáltalán nem illik a te arckarakteredhez. Az esküvőnkön különösen fontos, hogy ezeket a szempontokat figyelembe vegyük, hiszen ez a nap az egyetlen NAGY NAP az életedben, Szóval – mivel a hajunk a legnagyobb ékességünk – csodákra lehet képes egy megfelelő frizura, illetve ennek az ellenkezője is igaz lehet.

Először is meg kell határozni, hogy milyen az arctípusod. Megkérdezheted egy fodrásztól is, de egyedül is kísérletezhetsz. Állj a tükör elé, fogd össze hátul a hajadat, és figyeld meg a fejformádat! Négy alapvető arctípus létezik: hosszúkás, szív, kerek és ovális.

Kerek alakú arc

Négyzet alakú arc

Ovális alakú arc

Kerek arc

A kerek archoz jó választás lehet, a nyakig, fülig érő, tépett frizura . Ha a fülénél még egy kicsit hosszabb a haja, akkor is kevésbé kerek az arc. A kerek arcúaknak az egyenes haj ajánlott. Ha rövid, akkor legyen nagyon rövid, csak a füléig érő, a nagy hullám előnytelen. Középen elválasztást el kell kerülni.

Hosszúkás arc

Az állig, maximum a nyakig érő frizura ajánlott. Túl hosszú haj még jobban nyújtja, és keskenyebbé teszi az arcot. A homloknál egyenes, egyenletes haj, a frufru jó választás lehet.

Szögletes arc

A szögletes archoz a nagy hullámok illenek a legjobban.

Szív alakú arc

A szív alakú archoz a félhosszú bubi frizura az előnyös, és hosszú frufru ajánlott. Középen elválasztást el kell kerülni, az oldalválaszték ehhez az arc formához jól passzol.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .