Esküvő Las VegasbanLas Vegas-i álomesküvő

 

Míg régebben habos, hercegnői bő ruhákról, sok méternyi hosszú fátyolról, uszályról álmodoztak a lányok, legmerészebb álmaikban sem merült fel, hogy külföldön, más kultúrájú, egzotikus országokban, tőlünk idegen vallási ceremóniákkal, vagy a gyors esküvőiről híres Las Vegasban, esetleg egy aranyhomokos tengerparton mondják ki a boldogító igent.Manapság az álmoknak, vágyaknak már igazán csak az anyagi keretek szabnak határt.
Az utazási irodák speciális ajánlatokkal, állnak az ifjú párok rendelkezésére, a aki még annál is különlegesebbet akar, maga keresi ki- esetleg az internet segítségével-, a számára legszebb álmaiban megjelent helyszínt.
Meg keresik, hogy hol milyen körülmények között kötnek házasságot azok, akik ezzel a szándékkal érkeznek a városba, sőt azok is, akik előtte nem is gondolták volna, hogy ez most velük is megesik, megtörténik.

Egy rövid kis szakaszon Las Vegasban, 18 esküvői kis kápolnát lehet összeszámolni.

Legtöbbjük éjjel is kivilágítva, nagy fényreklámokon hirdeti, hogy a nap 24 órájában non-stop állnak a házasodni vágyó szerelmesek szolgálatába.

Egy ilyen kis kápolnába váratlanul betévedő embereket, a jelenlévő lelkész és közjegyző mindenkit meg akar győzni arról, hogy most és itt a legmegfelelőbb a hely és az idő arra, hogy házasságot kössenek.

Volt már esküvő? Sebaj ! Ide legalább annyian érkeznek jubiláló párok, úgymond megerősítő esküvőre, még mint a házasság előtt álló frissen házasodni vágyók.

Ha sietős lenne a dolgod, az sem baj, kimondhatjátok a boldogító igent, akár drive-volva is.
Mit is jelent ez ? Olyan ez mint a McDrive, autóval megáll a pár az ablak előtt, s az ablakon beadja a személyi igazolványát, egymás után elmondják a varázs szót: IGEN_IGEN és alig pár perc múlva kezükben tarthatják az érvényes házassági dokumentumot.

Persze aki mégis inkább szeretné úgymond megadni a módját, hát azt is megteheti, még hosszasabb esküvői előkészületek nélkül is.

 

A kis kápolnák mellett ugyanis ott sorakoznak a limuzinok, a szomszédos üzletek természetesen mi is lenne más, mint alkalmi ruha kölcsönző, és a kápolnába belépve pedig az előtérben az adminisztráció ideje alatt minden kelléket ki lehet választani.

Mindjárt a bejárat mellett virághűtő, legalább 10-15 különböző, előre elkészített virágcsokrot kínál, persze van műanyag virágcsokor is, amit szintén meglehet vásárolni, vagy akár csak kölcsönözni.
A gyertyákat, kék harisnyakötőt, csokornyakkendőt, a vőlegény számára művirág kitűzőket, gyűrűpárnát ugyanúgy megtalálunk a vitrinben, mint a fényképkeretet és fotóalbumot. és természetesen a fotós is ott vár készenlétben.

A városban sétálgatva szinte percenként belebotlunk egy-egy ifjú párba, akik fényűző hotelek kertjeiben fotózkodnak, gondoláznak a Velencét idéző hotel kanálisában, hallgatják a gondolást, ahogy az “ohszolemijót” énekli, vagy a zenélő szökőkút dallamait.

Téved aki azt hiszi, hogy Las Vegas csak a kaszinóiról, vagy az előzetes bejelentést nem igénylő esküvőiről híres.
Főként esténként tele van a város fiú és lány csoportokkal, akik barátaikkal, barátnőikkel ünneplik a legény vagy éppen a lánybúcsúikat.
Részükre szintúgy minden adott a világ egyik legnagyobb bulivárosában.

Amit azért mindenképpen figyelembe kell venni, hogy nem ellenőrzik, hogy a házasodni akaró fél valóban független-e, az ott kötött esküvő azonban valóban nem csupán formális.

Aki ott házasságot köt, az valóban hivatalos, csupán lakhelyén honosítania kell.

Ha pedig már, vagy még nem volt teljesen független, akkor bigámiáért elítélhető.


Az esküvő tehát bármennyire is gyors elhatározás kérdése, jogilag felelősséggel jár.

Couple at drive up wedding chapel window

Mindezek tudatában azonban valóban különleges helyszín lehet, akár először házasodó, akár jubiláló, a házasságot megerősíteni vágyó párok számára.

Azoknak igazán csodálatos, izgalmas, emlékezetes lehet az esküvő Las Vegasban, akiknek nem adatott meg az a lehetőség, hogy világot lássanak.

A Las Vegasban kötött esküvő is óriási, feledhetetlen élményt jelenthet.Egy hozzászólás “Esküvő Las Vegasban” bejegyzéshez

  1. Egy Las Vegasi esküvőt én is eltudnék képzelni magamnak. Nem is gondoltam volna, hogy a Las Vegasban kötött gyors esküvők érvényes esküvőnek számítanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .