Esküvői helyszínek, különleges, extrém esküvők Az esküvő helyszínének a megválasztása igen nehéz feladat az esküvői előkészületekben.

Elsősorban nem az esküvői helyszín kiválasztása a nehéz, hiszen rengeteg lehetőségünk van ennek a kiválasztásában, hanem az anyagi szempontokat kell figyelembe vennünk. 

A polgári esküvő esetében a választott helyszín területileg illetékes anyakönyvvezetőjével kell felvenni a kapcsolatot és vele egyeztetni a részletekről. Minden anyakönyvvezetőnek megvan arra a lehetősége, hogy a polgármesteri hivatalon kívül is levezesse a házasságkötési ceremóniát.
Az ifjú pár által kiválasztott helyszín az anyakönyvvezető illetékességi területére kell,hogy essen. További fontos szempont, hogy a helyszínt egyértelműen be lehessen azonosítani és a házassági anyakönyvben feljegyezhető legyen. A helyszín beazonosításhoz a címen és házszámon kívül alkalmas a címmel nem rendelkező terület helyrajzi száma vagy éppen a folyó az adott folyamkilométer.

Akik abban reménykednek, hogy egy különleges esküvő megszervezése kevesebb időbe és anyagi áldozatba kerül, tévednek. A lehetőségek egész tárháza áll a fiatal párok előtt, hiszen manapság a legvadabb ötleteket is valóra lehet váltani. Figyelembe kell venni azonban, hogy a furcsa, esetleg egyedi helyszínekre szervezett esküvők extra költségekkel járhatnak. De mi is számít különlegesnek? Melyek is a legnépszerűbb helyszínek, ahol a párok különleges körülmények között mondhatják ki a boldogító igent?

 

A különleges „extrém” esküvőt azok is kérhetik, akik még nem próbálták a búvárkodást. Tapasztalt oktatók néhány óra alatt megismertetik őket a legszükségesebb víz alatti tudnivalókkal. Természetesen a menyasszonyi ruha és fátyol valamint a vőlegény öltönye sem maradhat el: ezeket az iroda biztosítja, és a búvárruhára kell felhúzni őket. A násznép szintén részese lehet a ceremóniának, de értelemszerűen csak búvárfelszerelésben alámerülve. A legfontosabb esküvői szolgáltatásokról a búváresküvőt választóknak sem kell lemondaniuk, hiszen a víz alatti házasságkötésről fotók és videofelvételek is készülnek. Egy ilyen esküvő megszervezése az ifjú pár 500-600 ezer forintjába kerül, a kísérők pedig fejenként mintegy 150 ezer forintos költséggel számolhatnak.

Azok, akik szívesebben mondják ki a boldogító igent hazánkban, de a helyszínnel kapcsolatos elvárásaik eltérnek a megszokottól, gyakran választják a légi házasságkötést, esetleg egy eldugott, vadregényes erdei tisztást néznek ki maguknak.

Mindkét esetben érdemes fontolóra venni, hogy nem minden anyakönyvvezető vállal külső helyszínen való házasságkötést. Az esküvő szervezése előtt már hónapokkal célszerű utánajárni, hogy ki és mennyiért vállalja az extrém körülmények közötti esketést. Egy kültéri esküvő anyakönyvvezetői díja többnyire 30 és 50 ezer forint között változik. Az árak folyamatosan változnak.

A képen látható esküvői helyszín: Grand-kanyon

Egyházi esküvő esetében nehezebb a dolga a különleges, nem szokásos templomi helyszínre vágyóknak, hiszen római katolikus esketést nem is lehet máshol celebrálni, mint felszentelt helyen. Bár ebben az esetben is megvan a lehetősége annak, hogy különleges helyszínt találjanak a fiatalok, például egy eldugott romantikus kis kápolnát.Külső helyszínek esetében a tapasztalatok szerint az evangélikus és református plébániák a legrugalmasabbak, bár minden esetben egyedi elbírálás alá esik, hogy az adott plébánia papja hajlandó-e külső helyszínen is celebrálni az esküvőt. Ha nem sikerül olyan plébániát találni, ahol nyitottan állnak különleges helyszínre vonatkozó kívánságokhoz, érdemes mások tapasztalatainak is utánakérdezni vagy profi rendezvényszervező iroda segítségét kérni, ahol már sikeresen oldottak meg hasonló kihívásokat.


Egy hozzászólás “Esküvői helyszínek, különleges, extrém esküvők” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .