Esküvői, menyasszonyi csokor








Esküvői csokor

A menyasszonyi ruha legszebb kiegészítője a virág. Alapszabály viszont, hogy a csokor nem vonhatja el a figyelmet a menyasszonyról. A virág kiválasztásánál vegyük figyelembe a ruha színét is: hófehér ruhához pasztellszínű, krémszínű ruhához a fehér különböző árnyalatiból köttessünk csokrot. Hosszú, lecsüngő csokor magas termetű menyasszonyoknak áll jól, alacsonyabbak inkább kerek bukétát viseljenek.Készülhet a csokor csupa azonos virágból, májusban például gyöngyvirágból, de különféle virágok azonos árnyalata is gyönyörűen mutat. És ne feledkezzünk meg a vőlegényről sem, a gomblyukba tűzött egyetlen szál virág soha nem megy ki a divatból. Ha pedig a legmelegebb hónapokra tervezzük az esküvőt, válasszunk tartósabb virágot.







Beszédes virágok

Részben a modern kommunikációnak köszönhetően, az emberek többet társalognak egymással mint valaha. Ez a fajta kommunikáció a magánszférában történik, s itt egyre nagyobb az igényünk az önkifejezésre, a különbözőségek hangsúlyozására. Egyre fontosabbak a társadalmi kapcsolatok, és általában figyelmesebbek vagyunk egymás iránt.
Maguk a virágok is beszélnek, kifejezik magukat, s ebből a szempontból a rózsa jelképrendszere különösen nagy jelentőségű. A rózsa a legtöbb üzenetet hordozó virág.

A virágkompozíció olyan, mintha egy egész eseménysort mesélne el. A trend színhasználata üde, vidám és rendszerint meglepő: semleges árnyalatok váltakoznak az élénk színekkel. Rózsaszín, lila, sárga és piros az aktuális “divatszínek”.       

A nyári modern stílusú kompoziciónak, egyszerű alapszerkezetük és hangsúlyos színei vannak, amelyek szimbolikus, és gyakran egyéni jelentéssel bírnak.

Azok az emberek, akikhez közelebb áll a hangulatteremtő stílus, szintén személyes oldalról közelíti meg ezt a “virágtrendet”, ők azonban kapcsolatteremtési szándékkal.
Ez az én üzenetem neked”.
A klasszikus stílus követői, inkább a virágok iránt érzett egyéni vonzalom a meghatározó, ezt az érzést szeretnék másokkal megosztani, és az otthonukban is tükröződik.
Ezt az érzést közvetítik a természet adta, gazdag, meleg színek.





Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .