Esküvői műköröm, manikűrA szép, ápolt kéz, köröm fontos szerepet tölt be mindennapjainkban, és nem csak a nők keze, de a férfiaké is legalább annyira fontos, s ez, még inkább elmondható az esküvőnkön… 

Az esküvő, napján különösen fontos, hogy kezed ápolt legyen, az esküvői ceremónián valószínűleg, rengeteg fotó fog készülni kezedről, sőt párod kezéről is!

Az esküvő életünk nagy eseménye, természetes, hogy ilyen jeles napon a lehető legjobbat hozd ki magadból!

A szép köröm ebben nagy szerepet játszik, sok közeli kép készül az aláírásnál, a gyűrű felhúzásnál, gyertyagyújtásnál kezedről. 

Egy női kezet még kecsesebbé és szebbé tud tenni egy szépen elkészített köröm.Nem feltétlenül kell műkörmöket vagy egyéb díszítő elemeket használni ahhoz, hogy kezeink ápoltságot sugalljanak. Ha még is a műköröm mellett döntünk, több tényezőt is figyelembe kell venni. A műköröm akkor szép, ha szimbolizálja egyéniségünket, életmódunkat. Az esküvői körmök és kezek szinte műremeknek számítanak. A mesés ruha és az eljegyzési gyűrű mellett a körmök is ékszerként díszítik a kezet.

Egyszerűbb ruhához a körmökre kis kövek, virágok illenek, díszesebb ruhához inkább visszafogottabb, például francia műköröm pár darab kővel díszítve.
A ruha színe sem elhanyagolható, fehér ruhához rózsaszín vagy francia zselé illik.
A manikűrösnek mondjuk el , hogy milyen színű lesz a ruhánk, sminkünk és, hogy milyen lesz az esküvői csokor.A rövidebb körömmel rendelkező hölgyek kérjenek rövidebb műkörmöt, mert aki nincs hozzá szokva a hosszú körömhöz, előfordulhat, hogy beüti, odacsukja, letöri. Nem okozzon aggodalmat, a rövid köröm is lehet szép és mutatós. Mély körömággyal rendelkezőknek nyugodtan lehet rövid körme, mert hosszúnak fog tűnni. Optikailag lehet csalni a francia szél kialakításával, mert a mélyebben rajzolt francia szél megnyújtja a körmöket.Műkörömépítést az esküvő előtti napokra érdemes időzíteni. Az esküvő előtt teszteljük le a műkörmöst, hogy mennyire tartós a munkája. Nehogy úgy járjunk, hogy pár nap múlva leesik. A műköröm 2 hétig tartós és szép körömtől függően. Gyakorlott műkörmösök munkái 3-4 hétig is fent maradhatnak, de a lenövés már látszódik.

A körmök mellet figyeljünk a kézfejre és tenyér részre is, hogy finom tapintásúak legyenek. Használhatunk krémeket, illóolajokat vagy alkalmazhatunk kézmasszázst. A nyomás olyan erős legyen, hogy az izmokat és a zónákat érezzük, de elviselhetetlen fájdalmat ne okozzunk. Addig masszírozzuk, amíg a kéz könnyű és kipihent érzésű nem lesz. A szükséges idő általában 5-10 perc. Ezt lehet naponta 2-3 alkalommal is végezni.

A férfiköröm akkor ápolt, ha rövid és az ujjbegyhez igazodva természetes formájú.
A vőlegények is bátran keressenek fel manikűröst és kérjenek egy alapápolást kezeiknek és körmeiknek.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .