Esküvői torta
A torta feltalálása egy hatalmas esküvőhöz fűződik. Nagy Sándor, rendezte Perzsiában azt az esküvőt, ahol tízezer makedón katona lépett frigyre tízezer perzsa nővel. A katonák akkori fejadagja egy hatvandekás, lapos, árpából, rozsból vagy búzából készült kenyér volt.  

A nagy ünnep tiszteletére a lakodalmi -alakított kenyér – mely a mai torta őse, gabonából, mandulából, dióból és szárított gyümölcsből készített, mézes tészta volt. Ezt a különlegességet kettévágták, és egy ánizsból, kecsketúróból és mézből álló krémmel töltötték. A tetején mézbe mártott rózsaszirmok szolgáltak díszként. Mind a mai napig ünnepi vacsora elmaradhatatlan kelléke a menyasszonyi torta. A díszítés jellegének kiválasztásánál figyeljünk a színek, a stílus harmóniájára. Ajánlott például a marcipán burkolás és az egyéb díszek színét úgy megválasztani, hogy az harmóniában legyen az asztalokon használt dekorációs elemekkel és a menyasszony ruhájával. Figyeljünk rá, hogy minden vendégnek jusson az esküvői tortából! A mai esküvői torták főszerepet játszanak a fogadáson, külsejük nemcsak a menyasszony és vőlegény ízlését, hanem fogadásuk minőségét is tükrözi

Számos cukrászművész realisztikus virágokat, szalagokat és csokrokat kreál fantáziatortájának cukorbevonatából, míg mások gyönyörű valódi virágokkal díszítik tortáikat, ezek a virágok a menyasszony csokrában lévőkkel azonosak. Különleges esküvőkön a vendégeknek a lakodalmi torta kicsiny mását szolgálják fel, a hatás roppant látványos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .