Menyasszonyi ruha 2010-2011A 2010-2011-es menyasszonyi ruha trend

Ezt a menyasszonyi ruhát, amely a fotón látható, ha ezután lenne az esküvőm, akkor bátran bevállalnám. Nem ragaszkodnék a hagyományos hosszú fehér ruhához. Azt hiszem ebben a ruhában, jól érezném és főleg különlegesnek érezném magam az esküvőmön.

Mondhatjuk, hogy nem a ruha teszi az embert, de nem hiszem, hogy bármelyik menyasszony ezt a mondást tartaná szem előtt, az esküvőjére készülődve.

Ritka kivételektől eltekintve minden lány álmodott már az ő hercegéről, az esküvőről, az oltárról, násznépről…s minden lány álmodott már arról is – ha nem egyenesen csak arról -, mit is fog viselni eme különleges álmának beteljesülésekor. Az álmok természetesen arától függően igencsak változatosak, hisz valaki fodros menyasszonyi ruhát óhajt, valaki hímzettet, más meg gyöngyöset, csillogósat, szűket, rövidet, a sort a végtelenségig sorolhatnám, s bár mind másképp képzeli, mégis mind ugyanazt akarja: meglelni az esküvőjére, a tökéletes menyasszonyi ruhát. Nincs ez másképp, vagy nem is lesz másképp a 2010-2011-es esküvőkön sem.  

Színekben leginkább a krém árnyalatai divatosak. Persze akadnak, akik ennek ellenére ragaszkodnak a klasszikus és bevált hófehér menyasszonyi ruhához, a hatalmas harangszoknyához, a sok csipkéhez. Az esküvői ruhák terén sokszor olyan hölgyek is a hagyományos vonalat keresik, akik egyébként naprakészen követik az aktuális divatot.

Akinek az alakja engedi, az nyugodtan viselhet úgynevezett sellőfazont, azaz olyan menyasszonyi ruhát, amely nem csak mellben és derékban szűk, hanem csípőben is, az alja pedig térdtől A vonalban kiszélesedik. Ez csodásan kiemeli azon hölgyek adottságait, akik szép, „homokóra” idomokkal lettek megáldva. A felsőrészek nagy hányadának se válla, se ujja nincs, ez nagyon nőies, de a templomi szertartásra ezekhez a fazonokhoz ajánlatos egy kabátkát, bolerót párosítani vagy egy szép csipkestólát teríteni a fedetlen hátrészre.
Az esküvői divattal foglakozók 2009 és 2010 tavaszára és nyarára egyre rövidülő menyasszonyi ruhákat is jósolnak, melyekhez bokán kötözős szandál dukál.
És mivel divatba jöttek  a színek, egyre több amerikai menyasszony visz színt a fehér esküvői ruhába, például színes alsószoknyákkal vagy színes cipőtalppal. A 2010-es menyasszonyi ruhákra jellemző még, a ruhára kézzel vart hímzés, csipkék, fodrok, gyöngyök. 

Lassan 2010-et írunk, már meg is jelentek a 2010-es menyasszonnyi ruha modellek, de ez nem jelenti azt, hogy ne nézzünk szét, a korábbi menyasszonyi ruhák között.11 hozzászólás “Menyasszonyi ruha 2010-2011” bejegyzéshez

 1. Nagyon szuper ez az oldal. Jók a ruhák, a hajak, az ötletek. Vannak nagyon egyedi ruhák.

 2. Szia!
  Érdeklődni szeretnék hogy ezeket a ruhákat lehet-e kölcsönözni,ha lehet akkor hol?

 3. Szia!

  Szeretném én is megtudni, hogy a ruhákat hol lehet megtalálni, mert van pár, ami nagyon tetszene

  Köszönöm

 4. @edik33333:

  Szia!

  Tetszik az oldal, érdeklődnék hogy hol találhatók meg ezek a ruhák, több is tetszene…

  Köszönöm válaszod

 5. Sziasztok Lányok & Fiúk!
  Én egy negatív kritikát fogalmaznék meg 3 budapesti esküvői szalonnal kapcsolatban, ahova véletlenül se menjetek, mert kritikán aluli a kiszolgálás!
  Ezek pedig: EKLEKTIKA Izabella utca, DIAMOND’S és LAURA SZALONOK Teréz krt.
  Sok Boldogságot minden ifjú párnak 🙂
  Weronika

 6. @tegnapholnapma: Szia Weronika!
  Azt hiszem, sok ifjú párnak van negatív élménye az esküvői előkészületek során. Nem írtad meg, hogy mi történt veletek, miért ilyen lesújtó a véleményed?

 7. Szia Reményke!
  A Diamond’s Szalonba egy előzetesen telefonon egyeztetett időpontban mentünk el a barátnőmmel menyasszonyi ruhát nézni. Az ott lévő hölgyek már eleve úgy fogadtak minket, hogy legszívesebben a kapuból visszafordultunk volna. Kelletlenek voltak és éreztették, hogy zavarjuk őket a „munkában”.
  Mi udvariasan viselkedtünk, megnéztem a katalógust, mondtam, hogy ez meg ez meg ez a ruha tetszik, szeretném felpróbálni őket. Erre az egyik eladó hölgy lenéző hangon megjegyezte: „Látom, még nincs kialakult elképzelés…” És itt nem a kérdéssel volt a baj, hanem a hangsúllyal, a viselkedéssel, amit nem csak én vettem észre, hanem a barátnőm is. Más szalonokban is megkérdezték ezt tőlem, még sem éreztem sértőnek.
  Majd elkezdődött a ruhapróba és ugyanez a hölgy mindegyiknél sorolta, hogy ez ezért nem áll jól, az azért. Nem vagyok csúnya, az alkatom sportos a másfél-két évtizedes aktív mozgástól, és én is láttam, hogy igaza van, de egy jó eladó a pozitív dolgokat hangsúlyozza, ne a negatívumokat.

  A Laura Szalonban szintén ilyen fogadtatás után közölték velünk, hogy a ruhákat csak havonta egy alkalomra kölcsönzik, ezért szinte nincs is miből választani… Ezt az üzletpolitikát már eleve nem értem, hiszen ha a ruhák kölcsönzésével foglalkoznak, miért szabnak maguknak ilyen korlátokat? Mindenesetre azért, mert nincs ruha, a kiszolgálás még lehetne első osztályú, ha már első osztályú áraik vannak.

  Az Eklektika Szalon volt az utolsó csepp a pohárban! Való igaz, nem egyeztetett időpontra mentem, és egy menyasszony már öltözött. Ezért udvariasan köszöntem, és mondtam, hogy ugyan csak egy görögös stílusú ruhát szeretnék felpróbálni, de természetesen leülök és megvárom, amíg a ruhapróbát befejezik. Ennek ellenére az eladó hölgy úgy nézett rám, mint a véres rongyra, majd kelletlenül kihozta a ruhát, és úgy adta oda, mint aki bottal nem szívesen érne hozzám!
  Kikérem magamnak ezt a hozzáállást! Máshol miért tudták ezt a „gondot” hogy egyszerre több potenciális vevőjük volt könnyedén, kedvesen áthidalni?
  Ezen kívül pedig egy menyasszonyi ruhakölcsönző viselkedjen úgy, hogy azt a boldog hangulatot, amelyben egy menyasszony a ruháját kiválasztja, ne keserítse meg a saját rossz kedvével vagy irigységével.

  A menyasszonyi ruhám egyébként gyönyörű lett és az esküvőnk egy megvalósult álom volt, ami sajnos, nagyon nagyon hamar véget ért 🙂

  Sok puszi!

 8. @tegnapholnapma: Azt hiszem ez egy hiteles történet és sajnos nem egyedi eset.

  “Ezen kívül pedig egy menyasszonyi ruhakölcsönző viselkedjen úgy, hogy azt a boldog hangulatot, amelyben egy menyasszony a ruháját kiválasztja, ne keserítse meg a saját rossz kedvével vagy irigységével.”
  Ezt a szövegrészt azért illesztettem be a válaszomba, mivel tökéletesen megfogalmazott igényt fejez ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .