Menyecske és új asszony ruha(2011)Menyecske ruha esküvőre

Milyen legyen az új asszony ruhám?


A menyecske ruhát a menyasszony akkor veszi fel, általában éjfélkor, amikor elkezdődik az ún. menyecske tánc, vagy új asszony tánc.
Sokan ragaszkodnak a régi hagyományokhoz, ami abban nyilvánul meg, hogy a menyasszonyi ruha viselése után, általában piros színű menyecske ruhát vesz fel.
Lábára papucsot húz, a ruha elé kötőt köt fel, fejére kendőt, fityulát rak.

Ma már ezek a hagyományok kezdenek kimenni a divatból, és az esküvőn elegánsabb,”divatosabb” ruhát öltenek a menyasszonyok.

Ez a “menyecske ruha” lehet nagyon elegáns estélyi ruha, vagy egyszerűbb, a tánchoz, a mulatsághoz megfelelő kényelmes ruha darab.

A mai esküvőkön már ritkábban ragaszkodnak a hagyományokhoz,a régi szokásokhoz.

Persze aki igazi falusi esküvőt szeretne, az bátran felöltözhet a menyasszonyi ruha levétele után, igazi piros ruhás, kendős,papucsos menyecske öltözékbe.

 


Az esküvőn, a saját esküvőnkön nem az számít, hogy a hagyományos menyecske ruhát, vagy a mai divatnak megfelelő ruhát viseljük a tánc alkalmával, hanem legfőképpen az számít, hogy melyik az a ruha, amelyik leginkább hozzánk illik, melyik az a menyecske ruha, amelyik a legkényelmesebb, melyik az a ruha, amiben a legcsinosabbnak érezzük magunkat.

A menyecske ruhának is legalább olyan szépnek kell lennie, mint a menyasszonyi ruhánknak, hiszen ez a nap rólunk szól, ez a nap a mienk, ez az a nap, amelyik ha minden igaz, akkor számunkra az egyetlen nap, amit nem lehet megismételni.
Ezért a mi esküvőnkön nagyon fontos, minden kiegészítő kellék, esemény, ceremónia, minden mozzanat, amely örökre feledhetetlen lesz, nemcsak a mi számunkra, hanem az esküvőn résztvevő ünneplők számár is.Egy hozzászólás “Menyecske és új asszony ruha(2011)” bejegyzéshez

  1. Hol lehet megtalálni a menyecske ruhákat?A 2.képen szereplő érdekelne!Szeretnék vásárolni belőle!Kérlek “valaki” segítsen,mert hiába írtam kérdéseket,senki nem válaszolt…
    (Menyecske és új asszony ruha(2011) )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .