Vőlegény ruha, öltöny, frakk, szmoking
Mit viseljenek a férfiak az esküvőjükön?

A férfiak az esküvőjükön már nem csupán egy egyszerű öltönyt viselhetnek, hiszen a
divat változásával a vőlegénydivat darabjai is jelentősen átalakultak, megváltoztak.

Természetesen a férfi esküvő ruhák, öltönyök is változtak az évek során, amit nem feltétlenül kell pontosan követni.


Egyetlen szempontot kell figyelembe venni, mi az ami nekem nagyon jól áll, melyik az az esküvői ruha amiben jól érzem magam, és melyik ruhadarab illik legjobban a menyasszony ruhájához.
Napjainkban azonban a leendő férj viselete és a kiegészítői is ugyan olyan fontos, mint a menyasszonyi ruha kiválasztása.

A férfiak az esküvőjükön a divat változásával a vőlegénydivat darabjai is jelentősen
átalakultak.

Amire vigyázni kell az esküvői ruha viselésénél.

Az esküvői öltöny színét mindig a menyasszony ruhájának színéhez kell igazítani. A fekete és a sötétkék mellett a bézs, a natúr színek a legmegfelelőbbek.

Ha a vőlegény esküvői öltönyt választ, akkor, figyelnie kell a harmóniára, mind a menyasszonyi ruha, mind a kellékek választásában.. A kiegészítőknek – mellény, nyakkendő – elsősorban a menyasszonyi csokrot alkotó virágok színével kell megegyezniük, hiszen szinte kivétel nélkül a csokor virágát tűzik fel
az öltönyre.

A szmoking hagyományos esküvői viselet, mely klasszikus hatását a fekete és fehér színek kontrasztjával valamint egyszerűségével éri el.

A szmoking választásakor az esküvői ruhához hozzátartozik a csokornyakkendő illetve a spanyol öv, ezek hagyományos esetben fekete selyemből készülnek, de ma már eltérő színűkkel is viselhetik ezt az öltözéket.

A frakk a szmokinghoz hasonlóan elegáns viselet lehet az esküvőn, eleganciáját a rá szintén jellemző fekete-fehér ellentétnek köszönheti. Alapvető különbség azonban a két öltözék között, hogy a frakk összes kiegészítője, mint például a mellény, a csokornyakkendő, a kesztyű fehér színű. Kivétel természetesen a cipő , ez csak fekete lehet.
Ma már a fehér kiegészítők, más színekben is hordhatók, de általános vélemény szerint a vőlegény ruhájának a kiegészítője, a hófehér menyasszonyi ruha mellett a legelegánsabb megjelenést a klasszikus, fehér kiegészítőkkel érheti el.3 hozzászólás “Vőlegény ruha, öltöny, frakk, szmoking” bejegyzéshez

  1. Érdeklődnék a völegény öltönyök közül a fehér fekete mintás mellénnyel és fekete kiegészítőkkel mennyibe kerül?Várom válaszát.

  2. Szia,érdeklődnék,hogy ezeket a férfi öltönyöket hol lehet megnézni és beszerezni.Köszön válaszodat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .